Akoestische isolatie

Storende geluiden vermijden? Het kan met AKPE, de akoestische variant van PUR-isolatie. Dit polyetherschuim biedt isolatie tegen contactgeluiden én warmteverlies, en dient ook nog eens als uitvullingslaag. Door haar dikte laat AKPE zich niet zomaar doorprikken door achtergebleven vuil op de draagvloer. En nog knap van AKPE: je zit niet met lastige wachttijden, drogen is namelijk niet nodig. Op en top winst dus!

Wat isoleren met AKPE-schuim?

Onze vakmannen spuiten voornamelijk AKPE-isolatie in appartements- en bedrijfsgebouwen, om contactgeluiden zoals voetstappen, stemmen of het verschuiven van stoelen tot een minimum te beperken. Ons team brengt het snel en efficiënt aan op:

  • Vloeren
  • Zolders
  • Scheiding tussen garage en bovenkamer
De Persgroep Antwerpen

Wat zijn de voordelen van AKPE-isolatie?

Het isoleren van appartementen of bedrijfsgebouwen met akoestische isolatie is een slimme investering. Een overzichtje van de voordelen:

  • Naadloos

    Het naadloze karakter van ons akoestisch polyetherschuimsysteem voorkomt lekken aan overlappingen en naden, traditioneel de achilleshiel van traditionele, akoestische folie.

  • Kostenbesparend

    Met AKPE kun je onmiddellijk aan de slag, zonder vooraf bijvoorbeeld buizen uit te vlakken. Het systeem is ook een volwaardige thermische isolatie, wat je stookkosten niet onaardig zal drukken. De dikte van de laag wordt aangepast aan je akoestische eisen. Zo blijft je baas over je budget.

  • Direct toegankelijk

    Geen wachttijden! Er is geen droogtijd nodig. Het schuim hardt direct uit tot een monolistische, elastische laag. De dekvloer kan onmiddellijk geplaatst worden. Andere vaklui, zoals de chapeplaatser, kunnen dus snel aan de slag.

Pur Spuiten

Wat zijn de voorwaarden om te kunnen isoleren met AKPE?

Een succesvolle akoestische isolatie van vloeren vraagt om het naadloos aanbrengen van het polyetherschuim. Het schuim wordt in vloeibare vorm aangevoerd en op de vloer gespoten. Om dit alles te doen slagen, zijn er een aantal voorwaarden.

Zo moet het gebouw winddicht zijn, en de ondergrond geborsteld. Zorg ook dat buizen voldoende vastliggen. De akoestische laag wordt afgewerkt met een chape of dekvloer. Deze is van het type ‘zwevende dekvloer’ en mag nergens in contact komen met andere bouwelementen. Dit wil zeggen dat een randisolatie nodig is tussen de dekvloer en de muren evenals aan alle doorgangen. Vraag ook naar de andere leverings- en plaatsingsvoorwaarden.

Isofoam is je ervaren partner voor alle akoestische isolatieprojecten.

Laat je adviseren door onze experten!