EPS-isolatie

Isoleren met het hoogste rendement? Wij maken het waar met EPS-isolatie, isolatiemortel of chape met hoogwaardige EPS-parels. EPS (geëxpandeerd polystyreen) bestaat voor 98% uit stilstaande lucht. Dit maakt het product sterk, veilig, schoon en voordelig. Bij Isofoam zetten we EPS in voor het isoleren van (verdiepings)vloeren. Zo zorgen we voor een aangename vloertemperatuur en een ideaal warmtecomfort in je woning, terwijl jij flink wat energie bespaart.

Projecten met EPS worden uitgevoerd door onze dochterfirma Isochape nv.

Wat isoleren met EPS?

EPS is een uiterst veelzijdig isolatiemateriaal met uitstekende isolerende eigenschappen en een aantrekkelijke prijs. Daardoor vindt het zijn weg naar diverse toepassingen, zoals:

 • Vloerisolatie
 • Funderingsbekisting
 • Dakisolatie

Specifiek voor vloeren gebruiken we EPS-parels van IsoPearls, zowel voor nieuwbouwvloeren als renovatie. Nog een extraatje: deze vloerisolatie is perfect combineerbaar met vloerverwarming!

Isochape Uitvoering Eps 3

Wat zijn de voordelen van EPS-isolatie?

Er zijn heel wat redenen om voor EPS-isolatie te kiezen. Wij sommen de belangrijkste op:

 • Hoogwaardig isolatiemateriaal

  Onze EPS-isolatiechape kent een sterk isolerend vermogen, hoge drukvastheid en naadloze plaatsing.

 • Nieuwe EPS-parels

  Wij werken met nieuwe grijze EPS-parels met een zeer lage Lambda-waarde van 0,033W/mk. Het isolerend vermogen ligt tot 20% hoger dan bij gerecycleerde parels.

 • Naadloos

  Geen voegen, naden of koudebruggen. De vloeibare EPS wordt in één keer via een darm op je bouwvloer gepompt en vult alles op.

 • Tijdbesparend

  Door de mix van isolatie met cement is een extra uitvullingslaag niet nodig. Isolatiechape droogt sneller dan klassieke chape waardoor je vloer sneller toegankelijk is, al na 48 uur.

 • Combineerbaar met vloerverwarming

  EPS-vloerisolatie gaat perfect samen met vloerverwarming.

Vrachtwagen Isochape

Wat zijn de voorwaarden om te kunnen isoleren met EPS?

De vakmannen van Isofoam zijn specialist in het isoleren met EPS. Wel zijn er enkele aandachtspunten vooraleer we kunnen starten. Je bouw moet winddicht zijn en we hebben water nodig om het isolatiemateriaal op de werf klaar te maken. Vervolgens pompen we de vloeibare isolatiechape op je bouwvloer. Na uitharding is de laag klaar voor afwerking met de uiteindelijke vloer. Vraag ook naar de andere leverings- en plaatsingsvoorwaarden.

Kom in aanmerking voor een premie

Dankzij Isofoam voldoet het isoleren van je vloeren aan alle vereisten om in aanmerking te komen voor een vloerisolatiepremie.