Na-isolatie van spouwmuren

Meer besparen op je energiefactuur? Is je woning nog niet goed geïsoleerd? Dan is na-isolatie of spouwmuurisolatie door Isofoam exact wat je nodig hebt. Zo bieden we een relatief goedkope oplossing om je energieverbruik terug te dringen en een constante comforttemperatuur te verkrijgen in huis. En het mooie is: er komen geen breekwerken aan te pas, je muren kunnen gewoon blijven staan.

Isopearls, inblaaswol voor het na-isoleren van spouwmuren

Na-isolatie van spouwmuren doen we met Isopearls. Dit zijn isolatieparels voor de thermische en akoestische na-isolatie van ongeïsoleerde spouwmuren, waarbij het metselwerk intact blijft. Isopearls behaalt de hoogste isolatiewaarde op vlak van na-isolatie en is inzetbaar voor diverse toepassingen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Wandisolatie
  • Houtskeletbouw
  • Isolatie van valse wanden
 • Dakisolatie
Spouwmuur Knauf Supafil

Wat zijn de voordelen van spouwmuurisolatie?

Dankzij spouwmuurisolatie van Isopearls zit je er warmpjes en comfortabel bij. Enkele opvallende voordelen op een rij.

 • Elk seizoen optimaal comfort

  Spouwmuurisolatie zorgt voor een comfortabel binnenklimaat het hele jaar door: koel in de zomer, warm in de winter. Thermisch en akoestisch!

 • Vochtwerend en waterafstotend

  Isopearls is een zeer goede en volledig opvulling van de spouwmuur. Het is vochtwerend, waterafstotend en tegelijkertijd dampdoorlatend. Het vormt geen voedingsbodem voor schimmels en bacteriën.

 • Snel en efficiënt

  De volledige na-isolatie van de muren gebeurt in een dag. De verwerking van Isopearls is gemakkelijk en laat geen vuil na. En het uiterlijk van je woning blijft ongewijzigd!

 • Ecologisch voordeel

  Je geniet van en hoge besparing op het energieverbruik dankzij een duurzaam product bestaande uit 70% gerecycleerd glas, zonder toegevoegde chemicaliën. Het is milieuvriendelijk en het zorgt voor een lagere C02-uitstoot.

 • Isolatiepremie

  Alle netbeheerders van Vlaanderen geven een premie van 6 euro / m² voor de na-isolatie van je spouwmuur als je die minstens 5 cm breed is en je de werken laat uitvoeren door een geregistreerde ATG-aannemer.

Wandisolatie Stabroek

Wat zijn de voorwaarden om te kunnen isoleren met Isopearls?

Spouwmuurisolatie is specialistenwerk. Voor de start van de werken onderzoeken onze specialisten of de spouwmuur aan de voorwaarden voldoet. Zo moet de spouwbreedte minstens 50 mm bedragen en mag de spouwruimte geen afval en cementresten bevatten. Beschadigde voegen, scheuren en bewegingsbarsten moeten eerst hersteld worden en eventuele gaten moeten worden afgedicht om te voorkomen dat de inblaaswol zou doorschieten. Vraag ook naar de andere leverings- en plaatsingsvoorwaarden.

Na de controle boren we vulgaten volgens een vastgesteld boorpatroon om de perfecte verdeling van de glaswol te kunnen garanderen. Isofoam is al jaren gespecialiseerd in na-isolatie en spouwmuurisolatie.

Kies voor een investering die opbrengt!